Winter / Skigebied Portes du Soleil:

Het vriendelijke bergdorpje Abondance ligt 30 km ten zuiden van het Meer van Genève, in de Franse Alpen (Haute Savoie) op een hoogte van 900 meter. Het ligt aan de rand van het prachtige uitgestrekte skiparadijs Portes du Soleil. Met 650 km piste is het gebied het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. Mogelijk beginners als (ver) gevorderden zullen in dit gebied aan hun trekken kunnen komen.

Voor de kaart en andere informatie over het skigebied: www.portesdusoleil.com

https://www.portesdusoleil.nl/webcams

Video skigebied: http://www.dailymotion.com/video/x8osj9_les-portes-du-soleil-vues-du-ciel_sport

Gegevens:

  • 650 km piste
  • 288 pistes
  • 209 liften
  • 243 langlaufpistes
  • 17 sneeuwparken
  • Hoogste punt 2460 m.

Abondance gevormd samen met 12 andere bergdorpen het gebied Portes du Soleil:

La Chapelle D ‘Abondance, Châtel, Avoriaz,
Morzine, Les Gets, Montriond en Saint Jean D’Aulps aan de Franse kant en Torgon, Morgins, Champoussin, Champery en Les Crosets aan de Zwitserse zijde.

Met de skipas “Portes du Soleil” kunt u zo het gehele skigebied verkennen. Voor beginners en diegenen die het wat rustiger aan willen doen zijn er ook skipassen te koop, die niet het grote gebied bestrijken, maar waarmee je een plaatselijk gebied kunt skieën.

Bereikbaarheid van de pistes:

Het dichtsbijzijnde skigebied “L’Essert”, ligt in Abondance op ca. 1,5 km van ons chalet.
Dit gebied is volledig gerenoveerd en is in 2009 heropend met maar liefst 8 liften en 17 pistes.
In het centrum van Abondance ligt het sneeuwpretparkje voor kinderen “Ludoffaz”. Hier zijn 2 oefenpistes met, voor kleine kinderen, een ideale lopende band.
De tweede mogelijkheid is het gebied van “Le Crêt Beni” in La Chapelle d’Abondance. Voor de eerste aansluiting op het grote “Portes du Soleil” skigebied is het ongeveer 8 minuten rijden naar de Pantiaz-gondel, iets verder in La Chapelle d’Abondance. La Chapelle ligt ongeveer 6 km. van Abondance.

Weer iets verder, op ongeveer 10 km. ligt het gezellige autentieke dorp Châtel met 3 verschillende opstapplaatsen die op zo’n kwartiertje rijden van het chalet liggen.

1. Super-Châtel: dit is in het centrum van Chatêl. Betaald parkeren in de parkeergarage.
2. Linga. Gratis parkeren op de parkeerplaats
3. Pré-la-Joux. Gratis parkeren op grote parkeerplaats.

En na een sportieve dag in de sneeuw is het heerlijk om de dag af te ronden met ‘n uurtje ontspannende wellness in de sauna van stoomcabine van het chalet.

Langlaufen:

Langs de Dranse, een klein riviertje dat door de vallei stroomt zijn verschillende loipes beschikbaar voor langlaufers. Meer dan 60 km. loipen worden er ‘s winters gespoord voor alle niveau’s.
2 routes starten in het centrum van Abondance. Daarnaast zijn er 2 langlaufroutes in het skigebied “L’Essert”. Ook zijn hier wandelingen onder leiding van een gids te maken.

Huren van materiaal:

http://www.didier-bouvet-sports.com

Gasten van Chalet L’Aiglon krijgen op vertoon van een voucher een korting van 10% op de huurprijs van ski’s, snowboards, schoenen en stokken bij Didier Bouvet Sports in het centrum van Abondance.

Gezien op Sneeuwverwachting.nl

De moeilijkste piste van Europa ligt in Portes du Soleil

La Chavanette, Avoriaz

Waneer je nog nooit in Avoriaz bent geweest, zegt deze naam je natuurlijk niets. Laten we dus de bijnaam er maar even bijpakken: de Zwitserse Muur. Het is één van de allersteilste alfdalingen op welke pistekaart dan ook. Aan het begin van deze afdaling kun je niet zien wat je te wachten staat maar zo gauw je na de eerste paar bochten over een ronding heen komt aannemer op de muur: een mega steile 200m brede piste. Eenmaal hier aangekomen is er geen weg meer terug. Als je geluk hebt ligt er een vers pak poeder te wachten, echter de kans is groter dat je een zee van buckels aantreft. Een klusje voor echte experts dus.