Zomer/Sport & Ontspanning/Trips in de omgeving:

Ook in de zomer is het zeker de moeite waard de vakantie door te brengen in Abondance. Het leuke plaatsje met zijn verschillende restaurantjes en terrasjes is een prima uitvalsbasis om allerlei activiteiten te ondernemen.

De sportievelingen kunnen een keuze maken uit bergwandelen of klimmen. Er zijn mooie routes die goed zijn aangegeven met verschillende moeilijkheidsgradaties. Op sommige uitzichtpunten heb je een schitterend zicht op de Mont Blanc.

Een aantal liften is ook zomers in gebruik voor de mountainbikers die daarna over verschillende parcoursen naar beneden kunnen suizen.

Er kan getennist worden op een van de vele tennisbanen of raften en kanoën op de Dranse www.hobby-one-loisirs.com, een riviertje dat door de vallei stroomt.

Verder is er in Chatel een mooi groot zwembad, kun je er aan de fantasticabel “vliegen”met een snelheid van 100 km. per uur, of je gaat er parasailen, paardrijden enz..

www.fantasticable.com/chatel.htm

Voor kinderen is er in Abondance een adventureparc waar je tussen de bomen kunt klauteren en slingeren en aan een kabel van de éne naar de andere boom kunt “roetschen” http://www.arbracadabra.fr/

Als je de smaak te pakken hebt zijn er grote parken bij Bioge, halverwege op de weg naar Thonon,  www.7aventures.com of in Les Gets

Voor de golfliefhebbers zijn er verschillende banen in de omgeving maar een van de mooiste van Europa ligt toch wel in Evian les Bains met uitzicht over het meer van Genève.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog leuke plaatsen te bezoeken zoals Abondance zelf, met de meer dan 100-jaar oude abdij en de vele kaasboerderijen waar Abondance zijn naam aan heeft gegeven,

www.temple-du-fromage.com

Iedere zondagmorgen is er een levendige markt met vele verschillende streekprodukten.

Andere plaatsen die de moeite waard zijn te bezoeken: Thonon les Bains: wijnchateau “Ripaille” www.ripaille.fr

Het middeleeuwse stadje Yvoire aan het meer van Genève:

www.yvoiretourism.com

Alle informatie is ook bij de VVV van Abondance te verkrijgen. www.abondance.org.